TENISKI VETERANI SRBIJE  

Menu

.

Vesti

NOVOSTI 2020

Veteranski odbor teniskih veterana Srbije pri teniskom savezu Srbije na sednici održanoj 15.10.2020. u Beogradu donosi odluku o organizaciji 13. zimske lige dublova sezona 2020/2021.

Liga će se održavati u pančevu u periodu od 01.11.2020. godine a završiće se do 01.04.2021. godine.

Odluka

Spisak učesnika zimske lige dublova 2020/2021 strana 1

Spisak učesnika zimske lige dublova 2020/2021 strana 2
 

NOVOSTI ZA SEZONU 2019

Dragi prijatelji,
posle sprovedene ankete na stranici, odluka je da se takmičenje nastavi u 5 jakosnih grupa a da se mečevi igraju od 2:2 u setu na dva dobijena seta a pri rezultatu 1:1 da se igra tie break set do 10. Pri rezultatu 9:9 u tie breaku se igra na dva razlike.

Registracija i uplata godišnje članarine je 1500 dinara i svaki klub organizator MORA imati najmanje 5 registrrovanih igrača.

Registracija je obavezna za sve a plaćanje članarine je samo za igrače koji igraju više od jednog turnira i žele da budu na rang listi.

Da pojasnimo celokupno takmičenje i razloge zbog kojih smo se odlučli na ovu varijantu.
Prvo, vi ste odlučili svojim glasovima. Drugo, ovakvo takmičenje je u svakom slučaju više fer nego po godinama.

NAČIN GUPISANJA:

Način gupisanja igrača po teniskom znanju i kvalitetu nije naš pronalazak već se koristi u skoro svim savezima na jedan ili drugi način pa se negde to zovu kategorije a negde lige. Mi smo se odlučili na kategorije jer bi lige tražile određeni broj takmičara u svakoj a to nismo želeli.
Na ovaj način štitimo i slabije i starije igrače sa slabijom kondicijom i fizičkom spremom ali i pomažemo damama da se takmiče u svakom mogućem slučaju.

Kako to štitimo slabije?

Prethodni sistem je odgovarao najboljim igračima jer jedini kriterijum bilo njihovo godište pa se dešavalo da neki, bivši igrač prođe kroz turnir a da se ne oznoji a pri tome nekoliko slabijih igrača bude poražano za 30 minuta i sa razlogom ubrzo odustanu od takmičenja. Na ovaj način smo prošle godine dobili nove šampione, nova finala , nove ljude koji su igrali glavne uloge u svojim kategorijama i video sam više nasmejanih ljudi nego pre. Iskreno, ima i onih koji me gledaju ispod oka jer sam im onemogućio da maltretiraju slabije.
Od ove godine imate 5 kategorija i sebe svrstavate u neku po subjektivnom osećaju tako da budete slični po kvalitetu sa onima koji igraju sa vama. Svaka greška može da se ispravi pa ako ste sebe precenili ili potcenili, pošaljite zahtev i prebacićemo vas u neku drugu kategoriju.

POMOĆ.

1. Kategorija - Bivši igrači, najbolji među najboljima
2. Kategorija - ITF igrači i napredniji takmičari
3. Kategorija - napredni takmičari
4. Kategorija - igrači sa osrednjim teniskim znanjem, stariji igrači sa slabijom kondicijom itd
5. Kategorija - totalni početnici i najstariji igrači

Kako viidite , svi su dobrodošli a naročito dame koje se mogu prijaviti u svakoj kategoriji .

Igranje od 2:2

Postojala je opcija do 9 , pa onda predlog da igramo 60 minuta pa PROSET (do 8 pa na 8:8 da se igra na dva razlike što znači da nema kraja) itd.
Najrealnija opcija je pobedila u anketi.
Zašto je ovo dobro?
Zamislislite turnir sa žrebom od 32 igrača. Sa finalom imate 5 mečeva što znači da u prvom danu morate da odigrate dobra tri meča sa sličnim protivnicima. Hoćete li biti spremni za sutra, možete li u svojim godinama igrati tri meča na dan i mislite li na starije i manje spremne igrače? Pravila moraju da važe za sve i moraju biti prilagođena svima a ne jednoj, maloj ali bučnoj grupi.

Sezona pošinje 20.04.2019 u Pančevu, vidimo.

Napomena:
Takmičenje Teniskih Veterana Srbije je pod okriljem Teniskog Saveza Srbije čiji smo deo i nije nikakvo rekreativno okupljanje i ne spada u rekreacijiu.

Novosti Teniskih Veterana Srbije

 

Vesti 2018. godine
Vesti 2017. godine
Vesti 2016. godine
Vesti 2015. godine
Vesti 2014. godine
Vesti 2013. godine
Vesti 2012. godine
Vesti 2011. godine
POŠALJI PORUKU
KALENDAR TAKMIČENJA
KALENDAR TAKMIČENJA TENISKIH VETERANA SRBIJE 2019
NAJAVLJENI ITF TURNIRI

ITF Turniri u Srbiji

SATNICA TURNIRA
SATNICA TURNIRA TVS